Cumartesi, Mart 31

Lütfen Herkes bu yazıyı okusun lütfen.....


Size daha hiçbir arkadaşıma söylemediğim bir konuyu söylemek istiyorum . Bu blog da beni takip eden herkese açıklamak istiyorum. Benim normal bir hayatım vardı her çocuk gibi.Taaa ki bundan 6 sene öncesine kadar. Benim bir rahatsızlığım var desem yalan olur. Çünkü benim birden çok rahatsızlığım var. Bu nedenle sosyal bir hayatım yok pek fazla.Sosyal bir hayatımın olmamasının nedeni koşmamın zıplamamın biryerle çarmamın güneşte duramamın beni öldürebilmesi.   Bu nedenle blog açtım zaten.

  Gelelim rahatsızlıklarıma. Benim çenemin sağ tarafında bir çöküklük var orada deri incelmesi olduğu için orada ki damarlarım çok fazla belli oluyor o nedenle de morarmış gibi görünüyor.Bu rahatsızlığın adı MORFEA . Şuan bunun ne demek olduğunu bilen pek fazla kişi olduğu sanmıyorum. Bende böyle bir hastalığım olmasa bilmezdim.
  Bu çukurluk ilk 2 sene de yoktu o bölge de sadece bir beyazlık vardı yüzümün sağ tarafın da . Biz doktorun birine gittik . Ağustosun 1 ile 15 arasında denize girdin mi dedi. Ben evet dediğim de de bana sen heyema gibi bir şey söyledi.Bir krem verdi. Biz bunu üç ay kullandık ama bir faydası yoktu.Başka doktorlara , devlet hastanelerine , özel muayenehanelere gittik. İzmir deki bütün hastaneleri dolaştık. Hiç kimse ne olduğunu anlamadı. En son 9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİNE  gittik .Orada Morfea tanısını koydular. Ama emin değiller. Şuan bir tanım yok gibi.

Gelelim diğer rahatsızlığıma LÖSEMİ ile ilgili olana.

Ben 7. sınıfta okulun son günleri rapor almak için sağlık ocağına gittim . Hani rapor alacağım ve sınava çalışacağım kafasındayım . Gittim baya güle oynaya. Girdim Tayfun Amcanın(aile hekimimiz )   yanına işte diyorum şöyle böyle sınava hazırlanacağım rapor alabilir miyim falan diyorum . Ama Tayfun Amca beni dinlemiyor sadece bana dikkatli dikkatli bakıyor. Sonra dedi ki Kızım seni dövüyorlar mı ? Ben şok oldum tabii.      Diyorum yok öyle bişey ben basketbol oynuyorum oynarken çarptım falan . Yani ben öyle sanıyorum .Sonra hemşireyle beni sıkıştırdılar işte seni dövüyorlar mı diyolar ben hayır diyorum. Sonra hemşire benden kan alıyor. Yarın sonucun çıkar sakın bir yere çarpma koşma zıplama hızlı hareket etme falan diyorlar. İşte o gün tüm hayatım değişiyor. Ertesi gün Tayfun amca bizim evi arıyor . Duygu'yu 9 Eylül Ünv. götürün acil Duygu'yu kaybediyoruz diyor. Annem hemen babamı arıyor. Geliyor. 1 saatlik yolu 15 dakika da gidiyoruz. Annemler beni kımıldatmıyor. Hastaneye gittiğimizde bütün doktorlar başımda. Bütün hastalar bırakılmış profesörler çağırılmış hepsi başımda. Ben ne olduğunu anlamıyorum. Sonra hemen bir kan testi . PLT sayım 4.000 bu berbat bir rakam ölüyorum yani.

Yazıya kısa bir ara ...

PLT NEDİR?

Bu yazıyı vikipedi den falan kopyalamıyorum tamamen kendi bildiklerim.

PLT kanda ki pıhtı oluşumunu sağlayan trombosit testidir. Normal bir insan vücudun da 150.000- 500.000 arası trombosit bulunması gerekir.


Yazıya Devam....


Anlıyacağınız üzere ölüyorum. Beyin kanaması riskim var. Hastaneye yatırıyorlar.Lösemi ile ilgili olan kısma geldik. Benden kemik iliği alıyorlar. Lösemi olduğumdan şüpheleniyorlar. Ama kimse bana söylemiyor. Herkes o kadar iyi davranıyor ki .Şaşırıyorum .Kemik iliği sonucum normal çıkıyor.Ama yine de kimse bana birşey söylemiyor. Korkmamı istemiyorlarmış. yatıyorum  15-20 gün. Bu zamanlar 45 kiloyum. Sonra 50.000 falan oluyor. çıkarıyorlar. haftada 3 defa hastaneye gidiyorum . Hematoloji Bölümüne orda tedavi gören çocuklar hep lösemi hastası. Kimseye bişey söylemesem de ben anlıyorum diyorum ki ben Lösemiyim o yüzden burada tedavi görüyorum.Ev de gizli saklı ağlıyorum .Sonra saçlarımın az az döküldüğünü fark ediyorum. Daha fazla ağlıyorum. Annemlere açılıyorum. Onlar böyle birşey olmadığını söylüyor. Canım doktorum Erbil Ünsal'a söylüyorum . O diyor ki kullandığın ilalar yüzünden oluyor diyor.
  Daha sonra 15-20 bilemediniz 30 defa hastaneye yatıyorum. bunlar uzun süre yattıklarım . Bazen bir hafta bazen 15 gün bazen 1 ay. Yatıp yatıp çıkıyorum . Trombositlerim yükselmiyor. Öleceğim. Daha sonra kortizon kullanıyorum. Bu biraz yükseltiyor. Bu arada kilom 55 e çıkıyor. Kullandığım serumlar ,aldığım kortizonlar....


15 falan yükseliyor . Daha sonra tekrar düşüyor. Bu böyle devam ediyordu . Taa ki bu okul zamanına kadar. Bir gün hastaneye yattığım da gelip dediler ki Duygu sana KEMATORAPİ yapacağız. Ben delirdim tabi. Hani ben Lösemi değildim diyorum bağırıyorum  ağlıyorum hastaneyi ayağa kaldırıyorum . Annemler değilsin diyor. 3 doktor ablam çok sevdiğim gelip anlatıyorlar. Bu ilacı sadece kanser hastaları değil böbrek hastaları da kullanıyor. Diyorlar.

Erbil amca ve Balahan Abla gelip açıklıyorlar nasıl olacağını . İki kolumada damar yolu açılacak birinden ilaç birinden temizleme sıvısı verilecek bu toplam 1 gün falan sürecek. Kanımın temizlenmesi falan dahil. İşte böyle hatta o gün kü halimle bir fotoğrafım var. Bulursam atarım. Bu kemoterapi iyi geliyor mu ?
.
.
.
.
.
.
..

.
.
.
.
.
HAYIR!!!!!!!!

İyi gelicek sandınız değil mi ? ama gelmedi. Ben kemoterapiden 1 hafta önce okulumu dondurdum . Çünkü gidemiyorum. Ben mesela okula gittiğim de birinci ünitedeler. ben hastaneye yatıyorum çıkıyorum Hoooop 3. Ünitedeler . Ben hiçbirşey anlamıyorum. Bu arada kilom 62 oluyor. Ve suan ki kilom da bu .Şişko bir tavşan yani bildiğin 62 den tavşan.




Vee Kurtuluşum !!!

Biz 15 tatil de Muğla Yatağana gidiyoruz. Orda bir biyoenerji uzmanı var. Ona gidiyoruz. Eğer istersniz bir postta onu da anlatırım. Evet neyse ona gidiyoruz ve benim trombositler 300.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ben iyileşiyorum !! ARTIK AYDA 1 GİDİYORUM KAN TAHLİLİ VERİP KONTROL ETTİRİP GELİYORUM .


 
           





ARKADAŞLAR İLK OLARAK ÇOCUKLU ANNELERE SESLENİYORUM EĞER ÇOCUĞUNUZUN VÜCUDUN DA MORARIKLIKLAR VAR VE KAYNAĞI BELLİ DEĞİLSE BİR KAN TESTİ YAPTIRIN !!!                                      

                                       HER ŞEY İÇİN GEÇ OLMADAN...








                                             benim rahatsızlığım Lösemi değildi . ITP idi. ITP LUPUS SKLOREDERMA  .                                             bu nedenle bu kadar ağır geçirdim. 

70 yorum:

  1. Canım çok geçmiş olsun. Bence Muğla'dan sağlığına kavuşmuş olarak geleceksin. Ve şimdiye kadar yaşadığın hastane deneyimlerin anı olarak kalacak. Öpüyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Muğla'dan döndük zaten tatil sonunda iyileştim . <3

      Sil
    2. Bnde morfea hastasıyım bana yardım edin lütfen bioenerji uzmanı kım acaba yardımcı olurmusunuz

      Sil
  2. canım postunu okudum üzülerek ama sonunda iyileştiğini okuyunca çok sevindim..
    Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin..
    sen çok güçlü bi kızsın biliyorsun değilmi..
    umarım herşey dahada iyi olur, dualarım senınle canım.

    YanıtlaSil
  3. Canım geçmiş olsun genç olman sana avantaj sağlamış bunların hepsini yeneceğini biliyorum zaten muğladan dönünce iğleştim diyosun buna çok sevindim moralini yüksek tut öpüyorum ..

    YanıtlaSil
  4. çook geçmiş olsun zoey. yendiğine çok sevindim, okurken kötü olsam da =/

    YanıtlaSil
  5. Yanlış anlama olsun istemiyorum . Ben Lösemi değildim. ITP benim rahatsızlıgımın adı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ITP hastasiyim.dalağım alindi benimde. İki çocuk dogurdum.ikisinde riskliydi ama Allah yardim etti.şuan bile ITP çok düşük

      Sil
    2. Bende ITP hastasiyim.dalağım alindi benimde. İki çocuk dogurdum.ikisinde riskliydi ama Allah yardim etti.şuan bile ITP çok düşük

      Sil
    3. Bende ayni durumdayım.bu hastalığın kortizon kullanmaktan başka tedavisi yokmu

      Sil
    4. Çok geçmiş olsun inş daha iyi günleriniz olsun Zor günleriniz gecmis

      Sil
  6. çok geçmiş olsun.sağlıklı günler diliyorum...

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun. Rabbim şifasını eksik etmesin. Bundan sonrası için de şifalar sizin olsun:)

    YanıtlaSil
  8. çok geçmiş olsun.Allah yardımcım olsun canım.acil şifalar

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun Allahım herkese hastalığının şifasını versin.İyileşmiş olmana çok sevindim bence biyoenerji uzmanıyla ilgili ayrı bir post hazırlamalısın.Zira bu hastalıkla mücadele eden pek çok kişiye çare olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Hazırlarım . Öneriniz için teşekürler.

      Sil
  11. geçmiş olsun canım yazının sonuna doğru daha da kötü şeyler okumaktan korktum ama çok şükür ki iyisin maşallah diyelim.herşey insanlar için hastalıkta sağlıkta umarım bir daha yaşamazsın.öpüldün canım:)

    YanıtlaSil
  12. zoeyy yazını okuyamadım, lösemi ile ilgili kısma geldiğimde bir saatik yolu 15 dakikada aldığını duyunca okuyamadım, tıkandım, ağlamamak için çok zor tutuyorum kendimi, ama ağlamamam lazım, iş yerindeyim.

    2 sene önce bende kanserin pençesinden kaçtım diyebilirim. benimki seninkinin yanında çok hafif bir hikaye kalsa da o kadar çok canımı acıtıyor ki hala. Rabbim inşallah tüm hastalıklarında sana şifa versin, şifa veren ismi tecelli etsin. senin için dua edeceğim ve sakinleştiğim bir anda yazını okuyabileceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keske okusaydınız sonuna kadar. Ben iyileştim.Ve lösemi değildim. ITP idim. Duyarlılıgınız için teşekkürler.

      Sil
    2. Losemi değilseniz itp iseniz neden kemoterapi aldınız itp hastaları kemoterapi alıyor mu bu arada blogunuzu okudum ve cokk içten anlatmışsınız neyseki gelip geçmiş

      Sil
  13. merhaba duygucum
    sana geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum geçmişte zaten.bunları hiç yaşamamışa döneceksin ben inanıyorum.kanseri yenmiş bir hatun olarak ben sana umudunu gücünü ve inancını kaybetme derim.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. Canım çok geçmiş olsun, kötü günler bitsin gitsin bir daha sana uğramasın o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu tüm kalbinle istediğine eminim teşekkürler..

      Sil
  15. zoey ... duygumm ...canımm...
    sana gönderdiğin kitaba başladığımı söylemek için girmiştim ki bu yazınla karşılaştım...canım benim çokk geçmiş olsun bir tanem...seni seviyorum...kendine dikkat et canımm:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin prensesim !


      bende seni seviyorumm . Sende dikkat ett!!

      Sil
  16. Ne söyleyeceğimi bilemedim,acil şifa diliyorum.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Duygu...iyi ki iyileşmişsin....iyi ki aramızdasın...ne zor bir süreçtir, biz anlayamayız canım :( ben Gazi Ünv. de pediatrik onkolojide staj yaptığımda, ömrümden ömür gitmişti 2 ay içinde...canım benim...hastalık bir daha hiç uğramasın sana ve sevdiklerine inşallah...

    YanıtlaSil
  18. Duygu seni bana attığın bi mesajdan tanıyorum dimi ben :)) Canım o kadar mutlu oldum ki yazının sonunu görünce,iyileşmene inanılmaz sevindim...Allah o günleri uzak tutsun başta senden ve herkesten...İyi ki tanımışım seni :))

    YanıtlaSil
  19. Duygu, seni kısa bir zamandır takip ediyorum, severek okuyorum. Bu son yazın beni derinden etkiledi. Rabbim kötülükleri ve hastalıkları senden uzak tutsun. Tekrarlamasın bu durum,Allah seni korusun, hatta tüm sevdiklerimizi de. Amin. Bu arada kısa zaman falan ama ben seni çok sevdim. Hep sağlıklı, keyifli ve neşeli kalman dileğimle. Amin.

    YanıtlaSil
  20. okurken çok kötü oldum ama sonunda iyileştiğini okuyunca çok sevindim :)
    allah hastalığı olan tüm insanlara şifa versin inşallah...

    YanıtlaSil
  21. amin teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun.5 yaşında kızımın yüzünün bir tarafında morfea var. Gittiğiniz doktorla ilgili iletişim bilgisi verebilir misiniz? Nasıl bir tedavi uygulandı acaba. Adresim sami.dpu@hotmail.com

      Sil
  22. ben de skoderma plak morfea hastasıyım.Ne geçti nasıl iyileştin?

    YanıtlaSil
  23. bana doktor ismini ve adresini verir misin .benimde anneme morfea dediler 9 eylülde.mail adresim atilgan.77@hotmail.com

    YanıtlaSil
  24. Eda Karakoç12 Ocak 2015 12:33

    Merhaba benim olum 8 yaşında yakalandı itp hastalığına şu an 12 yaşında hala devam ediyor nasıl iyileştiniz hangi hastanede lütfen yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kizim 13 yasinda itp hastasi 1 aydir perisan olduk deger yukselmiyo sizler ne yaptiniz lutfen bilgilendirin

      Sil
  25. Öncelikle çok büyük geçmiş olsun. bende morfea hastasıyım senin hastalığın geçtimi bilgilendirir misin.

    YanıtlaSil
  26. Bn morfea hastasıyım bana yardımcı olurmusun o bioenerji uzmanı kim acaba

    YanıtlaSil
  27. Uzun süredir bu hastalıkla ugrasıyorum vücudum tamamen morarmyaa basladı hareket etmede zorlanıyorum sen atlatmıssınssın şükür bana da yardım et lütfen nafiyespmz@hotmail.com bana ulaş lütfen

    YanıtlaSil
  28. geçmiş olsun biz de bu hastalıktan muzdaribiz muğladaki biyoenerji uzmanı hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirin

    YanıtlaSil
  29. geçmiş olsun bioenerji uzmanı hakkında bilgi verirseniz lütfen mail adresim akduman024402@gmail.com

    YanıtlaSil
  30. İTP hastasıyım dalak amelıyatı oldum fakat gecmedı. Enerji uzmanı hakkında bilgi verirmisiniz.

    YanıtlaSil
  31. Tıpa tıp aynı şeyleri bende yaşadım ama ben 30 yaşındaydım dalagim alındı ve şu anda kronik ıtp hastasıyım bı düşük bı biraz daha yüksek gidiyorum bakalım

    YanıtlaSil
  32. Merhaba.Ben Antalya'dayım.14 yaşındayken mircea hastalığına yakalandım.Bircok yere gittik teşhisi koyan ve tedaviyi uygulayan tek yer Akdeniz Ünv.hastanesi oldu.19 yaşındayken tedavim bitti.Fakat izler kaldı.Işın tedavisini kesinlikle doktorum önermedi.Ileri ki yaşlarında iç hastalıklarla uğraşabilirim dersen yaptır dedi.Şu an 36 yaşındayım .Ilk baştaki kadar değil ama yüzümde,bacaklarımda,kollarımda ve vücudumun bazı bölgelerinde hala izler var.(Ilk baştaki gibi değil tabi)Psikolojim bozulmuştu.Tam bi tedavisini bulamadım.2 kez yüzümden estetik ameliyat oldum ama düzelebilmiş değilim.O zamanlar bu kadar bilinen bi hastalık değildi.Böyle bi sosyal ağ da yoktu.Su an şanslısınız.Çok zor zamanlar geçirdim.Yanınıza yaklasmyan arkadaslariniz,elini bile vermekten cekinen buyukler kucukler,toplu tasımalarda garip garip bakmalar..Seytan çarpmis galiba deyip geceni bile gordum.Neyse bununla yaşamaya alıştım .Cevredekiler tarafindan bazen yadırgansam da En azından elim ayağım tutuyor,gözüm görüyor...Yalnız değilmişim bunu anladım.Antalya'da olan varsa görüşebiliriz.

    YanıtlaSil
  33. sevgili zoey bizim çocukta da 4 yılı aşkın bir süredir bu sıkıntı var bu konuda bize yardımcı olursan seviniriz mail adresim yakupakduman@malatya.bel.tr teşekkür ederim umarım hala ordasındır.

    YanıtlaSil
  34. Biyo enerji yaptırdıgınız yerin adresi kim olduğunu yazarmısınız benim cocugumdada var bu hastalıktan

    YanıtlaSil
  35. Yeğenim 10yasinda ve itp hastası 1sene oldu gittiğin enerji uzmanını bize söyler misin senide öpüyorum çok geçmiş olsun darısı bize

    YanıtlaSil
  36. Benim 1 yaşında kizim da İTP hastası tedavi gördüğün yer ile ilgili bilgi verirsen çok mutlu olurum tesekkurler

    YanıtlaSil
  37. Lütfen bana da adres atin

    YanıtlaSil
  38. Bana Muğla daki adresi atarmisiniza. 3 yaşında ki oğlumun alninda ve kafasın var.

    YanıtlaSil
  39. Mrh öncelikle çok geçmiş olsun.benim 6 yaşında kızım a ıtp immün yetmezliği ile gazi tıpta şuan tedavi oluyoz trombositleri 2 bine düştü ivid ilacı verdiler 2 günde önce 40 bin sonra 102 bin 228 bin oldu derken 1 hafta sonra 145 bin şuan 133 bin cildinde nokta halinde kızarık ilk geldiğimizdeki morluklar azaldı lakin halen var. Okurken çok etkilendim Yaşadıklarınızı şuan yaşadığımızla karşılaştırınca..lütfen bizede umut olun birebir bu hastalığı yaşan biri olarak tedavisi ile dönüşünüzü bekliyorum gokmenberk@gmail.com

    YanıtlaSil
  40. GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞİM BENİM DE 15 YAŞINDA OĞLUMDA ITP TANISI KOYDULAR BİO ENERJİ UZMANINA NASIL ULAŞACAĞIMIZ HAKKINDA BİLGİ VERİRMİSİNİZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kizimda itp hastasi ne yaptınız Allah aşkına hastanede cok yorulduk kizimin psikolojisi iyi degil artik eger iyi bi dr onerirseniz cok mutlu oluruz

      Sil
  41. Geçmiş olsun BİO ENERJİ UZMANINA NASIL ULAŞACAĞIMIZ HAKKINDA BİLGİ verir misiniz adresim kubilaysoylu78@gmail.com

    YanıtlaSil
  42. Bende oğlum için yardım istiyorum lütfen 4 yaşında daha Allah rızası için yardım edin.21jiyqn

    YanıtlaSil
  43. Bende oğlum için yardım istiyorum lütfen 4 yaşında daha Allah rızası için yardım istiyorum.21jiyan212121@gmail.com

    YanıtlaSil
  44. Hesaba yıllardır erisimim yok idi. Bana Facebook üzerinden ulaşan kisiler tarafından yorumlari gördüm. herkese tek tek ulaşamıyorum. Buraya bir not bırakmayı gerekli gördüm . Instagram adresim duygumucoyan . Bana oradan ulaşabilirsiniz. Çoğu kişi bioenerji uzmanimin adını istemiş fakat tedavimden 1 sene sonra kendisi vefat etti. Kan değerlerim şu dönemde 50.000-130.000 arası gidip geliyor . Kesin bir çözüm degildi. Bu kadar çok dönüş alacağımı düşünmemiştim. Hepinize acil şifalar diliyorum. Desteğe ihtiyacınız olursa Instagram'da bana yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil

arkadaşlar yorum yapmanız beni gerçekten çok mutlu ediyor. Nasıl diyim böyle bulutların üstüne falan çıkıyorum :)